Održan je Međunarodni Grand Prix turnir „Alija Izetbegović“

U subotu, dana 20.04.2019. godine održan je Međunarodni Grand Prix turnir „Alija Izetbegović“ u Domu mladih na Skenderiji, u organizaciji Univerzitetskog karate kluba „Bosna“ Sarajevo. Tradicionalni turnir se održava u znak sjećanja na prvog predsjednika RBIH Aliju Izetbegovića, a povodom Dana Grada Sarajeva, gdje se okupljaju najbolji seniori iz BiH-e.

Takmičenje se održalo za seniore i seniorke u borbama (otvorena kategorija) uz prigodne novčane nagrade. U revijalnom dijelu su u katama ekipno nastupili članovi Karate kluba „Perfekt“ iz Sarajeva, te najmlađi članovi karate kluba „Mawashi“ Sarajevo, kao i članovi hrvačkog kluba „Bosna“ Sarajevo i judo klub iz Sarajeva.

~U ženskoj konkurenciji najbolja je bila BRKIĆ EMINA – KK „Rašid Buća“ Ilijaš, dok je drugo mjesto zauzela BEKTAŠ MIRNESA – UKK „Bosna“ Sarajevo, a bronzanim medaljama su se okitile BEKTAŠ ZENIRA – UKK „Bosna“ Sarajevo i članica gostujuće reprezentacije Austrije, TOPALOVIĆ LEJLA.
.
~U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio ČONGO ANES – KK “Champion” Ilidža, drugo mjesto je pripalo ČAJIĆ HAMZI – KK “ORKKA” Lukavac, a treća mjesta su zazuzeli HAJDARPAŠIĆ ELDIN – KK “Champion” Ilidža i MUŠANOVIĆ EMIN – KK “Samuraj” Ilidža.

Ovo je bila posljednja priprema naših reprezentativaca pred Balkasnko prvenstvo za seniore koje se održava naredni vikend u Čačku.
~Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli održavanju ovog turnira, kao i svim učesnicima, a osvajačima medalja od srca čestitamo.