Inovacije u WKF Premijer ligi 2018

Stalno povećanje učesnika na svim događajima Premijer lige u 2017. godini, kao i veliki uticaj na generalno rangiranje WKF-a, uz TV produkciju, učinili su neophodnim uvođenje serije inovacija za sljedeće izdanje Premijer lige 2018. godine.

Ove inovacije utiču na niz osnovnih aspekata koji povećavaju atraktivnost i interesovanje za poboljšano praćenje, a zasnovane su na sljedećem: (1) registraciji, (2) žrijebu, (3) kotizaciji, (4) nagradama i (5) imidžu.

Značajno povećanje broja registracija u svim takmičarskim kategorijama čini potrebnim regulisanje broja učesnika u svakoj kategoriji, kako bi se homogenizovali turniri i njihovi programi.

Identitet Premijer lige kao otvorenog takmičenja mora biti sačuvan, gde se svi sportisti mogu registrovati pojedinačno. Međutim, zbog svog visokog uticaja u opštem rangu i u procesu kvalifikacija za Olimpijske igre, prioritetni pristup treba dati nacionalnim federacijama, omogućavajući im da registruju najmanje jednog takmičara. Prioritet će biti registracija JEDNOG sportiste po kategoriji preko nacionalne federacije.

Pri tome osnovne odrednice će biti: (1) učešće po kategoriji ograničeno je na 64 takmičara, (2) prioritet za registraciju jeste 50 prvih mesta na WKF Generalnoj rang listi po kategorijama i (3) limit od DVA takmičara po državi.

Sa ovim ciljem utvrđuju se četiri faze u periodu registracije (2 mjeseca):

Prva faza, ograničeno na nacionalne federacije (prvih 15 dana), JEDAN takmičar po kategoriji nužno rangiran među prvih PEDESET mesta na WKF Generalnoj rang listi.

Druga faza, besplatna registracija (nakon 15 dana), ograničena na prvih PEDESET takmičara na Generalnoj rang listi, čineći DVA maksimalnim brojem takmičara po zemlji i kategoriji.

Treća faza, besplatna registracija (nakon 15 dana), NIJE ograničena na prvih pedeset takmičara sa Generalne rang liste, ALI ograničena je na maksimalni broj od DVA takmičara po zemlji i kategoriji.

Četvrta faza, besplatna registracija (poslednjih 15 dana), bez ikakvog ograničenja osim broja od 64 sportiste po kategoriji. To znači da se prazna mjesta u svakoj kategoriji mogu popuniti bez obzira na poziciju u Generalnoj rang listi, ili broj takmičara po zemlji.

Po pitanju kotizacija u 2018. godinu za pojedinačne kategorije će biti 75 € a za ekipne kategorije 150 €.

Kada su u pitanju nagrade one će iznositi za pojedinačne kategorije 750€ (1. mjesto), 500€ (2. mjesto) i 200€ (3. mjesto) a za ekipne kategorije 750€ (1. mjesto), 500€ (2. mjesto) i 200€ (3. mjesto).

Opširnije.